Praktijkmiddag Informatieveiligheid Veiligheidsregio’s

Praktijkmiddag Informatieveiligheid Veiligheidsregio’s

Posted on by in Events with no comments

Integrale interne beheersing vraagt nadrukkelijk om samenwerking tussen de CISO, privacy officer /FG en informatieprofessional om gezamenlijk het hoofd te kunnen bieden aan de uitdagingen van digitale transformatie. Informatieveiligheid is door het Veiligheidsberaad als bestuurlijke topprioriteit benoemd omdat het een cruciale bijdrage levert aan de bedrijfscontinuïteit van veiligheidsregio’s. Als gevolg hiervan voeren veiligheidsregio’s nu onder andere collegiale toetsen uit op het gebied van de informatieveiligheid. En met de BIO in aantocht gaat het nodige veranderen als het organiseren van informatieveiligheid als integrale verantwoordelijkheid.

Daarom organiseert Key2Control voor medewerkers van alle Veiligheidsregio’s een praktijkmiddag Informatieveiligheid: Deze praktijkmiddag staat in het teken om u te informeren over onze integrale aanpak van interne beheersing van informatieveiligheid. We delen onze ervaringen gebaseerd op de praktijksituatie van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland aan de hand van praktische hands-on tooling. Deze middag geeft onder meer antwoord op vragen als

  • Hoe ontwikkel je een integrale aanpak van interne beheersing van informatieveiligheid?
  • Hoe kun je helder inzicht krijgen in en waar en hoe u conform wet- en regelgeving zaken heeft geregeld?
  • Hoe breng je duidelijk in kaart welke aandachtspunten in van toepassing zijn en hoe u deze kunt prioriteren en organiseren?
  • Hoe breng je de risico’s in kaart en vertaald in een concreet actieplan?
  • Hoe krijg ik verantwoordelijke medewerkers geactiveerd en hou ik tegelijk vinger aan de pols zodat ik de voortgang kan bewaken en er snel over kan rapporteren?

Programma

13:00u 

Ontvangst

13:30u 

Introductie en visie Key2Control op informatieveiligheid 

13:45u 

Demonstratie key2control GRC-applicatie aan de hand van de praktijkcasus Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland door Rianne Flink- van Belzen  

15:30u 

Afsluiting en borrel 

Datum en locatie

Woensdag 27 november van 13.00u-16.00u, locatie: Jaarbeurs Meetup, Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht

Voor wie?

Deze kennismiddag is bestemd voor professionals die werkzaam zijn bij een veiligheidsregio en betrokken zijn bij informatiebeveiliging, informatiebeheer of privacy. Je mag deze mail uiteraard ook doorsturen naar je collega’s. Deelname is gratis op basis van inschrijving vooraf. Deze bijeenkomst is niet bedoeld voor leveranciers.

Inschrijven!

Deelname is alleen mogelijk op basis van voorinschrijving via onderstaand formulier.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.