Close

Belastingen

Aantoonbaar in control op Belastingen

 

Uw uitdaging

Vandaag de dag worden ook uw fiscale risico’s meegenomen in risicomanagement. Belangrijk dus dat het fiscale component binnen uw organisatie aantoonbaar ‘in control’ is. Om die reden heeft de Belastingdienst enkele jaren geleden het Horizontaal Toezicht (HT) geïntroduceerd. Hiermee biedt de Belastingdienst u als belastingplichtige organisatie de gelegenheid een langdurige samenwerking aan te gaan, waarbij u moet kunnen aantonen dat u fiscaal aantoonbaar ‘in control’ bent door gebruik te maken van een zogenaamd Tax Control Framework (TCF). Dit is feitelijk een gericht Framework bestaande uit processen en interne controles. Hierdoor hoeft de Belastingdienst zelf minder controles uitvoeren en kan zij steunen op de kwaliteit van het TCF. Deze samenwerking uit zich in een zogenaamd handhavingsconvenant, dat is gebaseerd op transparantie, begrip en wederzijds vertrouwen.


Onze oplossing

Om in aanmerking te komen voor een handhavingsconvenant dient uw organisatie aantoonbare maatregelen te ondernemen om een TCF te implementeren. Key2Control biedt u hiervoor een pasklare oplossing aan de hand van het Tax Control Framework. Met dit Framework, te activeren in ons Key2Control GRC-platform in de Cloud, worden uw fiscale risico’s in kaart gebracht, zodat hier passende maatregelen op genomen kunnen worden. Zo krijgt u snel zekerheid over de voorbije boekingsperiode, waardoor onaangename verassingen uitblijven. Het Key2Control Tax Control Framework bevat alle noodzakelijke documentatie die direct is toegespitst op beleidsdocumenten, procedures en richtlijnen. Een groot bijkomend voordeel is dat onze professionals naast hun expertise op het gebied van belastingcontrole in staat zijn het Key2Control GRC-platform en het geactiveerde Tax Control Framework optimaal af te stemmen op uw organisatie.

Wilt u meer weten over onze oplossingen en diensten of eens van gedachten wisselen? Wij zijn ervan overtuigd dat een persoonlijk gesprek direct toegevoegde waarde biedt.